Welcome, Guest
Username Password: Remember me
  • Page:
  • 1

TOPIC: Abrupt stop in high vleocity mode

Abrupt stop in high vleocity mode 3 years, 9 months ago #773

  • JT
  • OFFLINE
  • Posts: 11
  • Karma: 0
Hi,
I issued the following commands:
MV
ADT=100
VT=1000000
G

After issuing the G command, the motor started to accelarate, reaching high speed and then abruptly and unexpectedly stopped. The red LED on the motor turned red and no commands were respected anymore.
What could be the reason? I need to run the motor at high speed but am afraid to damage it.
After disconnecting and connecting again the power supply, the motor went on performing a previously downloaded program in MP.
Thank you
Last Edit: 3 years, 9 months ago by JT. Reason: new info added

Re: Abrupt stop in high vleocity mode 3 years, 9 months ago #774

  • csearcy
  • OFFLINE
  • Posts: 480
  • Karma: 23
What is your power supply voltage? The motor can operate from 24-48VDC, but the speed is de-rated by 50% if the supply is 24VDC.
You can open up a Motor View window to see what error stopped the motor.

Re: Abrupt stop in high vleocity mode 3 years, 9 months ago #775

  • JT
  • OFFLINE
  • Posts: 11
  • Karma: 0
Thank you for your reply!
When pooling it shows a little bit more than 48 VDC. Another issues are that 1) sometimes there's no feedback from the motor, i.e. it doesn't pool, even if pooling activated; 2) when in Position Mode, after executing the program, the motor goes servoing oscillating back and forth, practically not reaching the assigned position.
  • Page:
  • 1
Moderators: hsummer, csearcy
Time to create page: 0.40 seconds