Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Messages posted to this category need to be reviewed by the moderator before it gets posted.

TOPIC: Will the SmartMotor operate with Labview commands?

Will the SmartMotor operate with Labview commands? 8 years 4 months ago #22

  • Animatics
  • Animatics's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 44
  • Thank you received: 1
  • Karma: 0
Labview has the ability to communicate ASCII protocol via RS232 as a driver so the interface is compatible. The User can readily send down code strings in SmartMotor compatible commands.
The administrator has disabled public write access.

Re: Will the SmartMotor operate with Labview commands? 6 years 5 months ago #354

Adding a basic VI will help to illustrate this... Can you please do it?

Thank you
The administrator has disabled public write access.

Re: Will the SmartMotor operate with Labview commands? 6 years 1 week ago #601

  • dnrtpn
  • dnrtpn's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 5
  • Karma: 0
Were you able to successfully operate the SmartMotor using Labview commands? Would you be willing to share your program?

Please help.
The administrator has disabled public write access.

Re: Will the SmartMotor operate with Labview commands? 6 years 1 week ago #602

I do not have that code anymore. The way I made it work I simply coded what ever I needed in the SMI and then copied the text commands and placed it as input command to a Write. The SM was connected via USB to the laptop.


SMI:
www.animatics.com/products/smartmotor/animatics/host-software/smi-smartmotor-interface.html
User manual where you can find the various commands that the SM can take:
www.animatics.com/download/legacy/Users_GuideV5.pdf

My recommendation is to write the whole code first in the SMI and then just pass command snippets to LabView.

Good Luck
The administrator has disabled public write access.

Re: Will the SmartMotor operate with Labview commands? 5 years 11 months ago #625

  • dpilon
  • dpilon's Avatar
  • OFFLINE
  • Posts: 2
  • Karma: 1
I was able to get commands to work using Labview, but all my requests for data such as current motor position do not work. I can use Visa Write to set the velocity and acceleration etc, and then move the motor to a specified position, but when I use the command RPA and use Visa Read to retrieve the reported value, there is nothing in the buffer. I assume I am just using Visa Read incorrectly. Any suggestions on how to make it work?
The administrator has disabled public write access.

Re: Will the SmartMotor operate with Labview commands? 5 years 11 months ago #626

Well, as I have said before, I do not have the code anymore, and cannot tell you how I made it work. But I did get the right information out.
I do remember placing delay/wait with X ms in order to make it work. Also, I set the read to flush the entire butter out each read (I donot remember the right setup).
Also, you might just try to use a different function to read data out. I remember parsing some output because it gave readings for few things at a time.
I know its not much, but I hope it helps
The administrator has disabled public write access.
Moderators: hsummer, csearcy
Time to create page: 0.286 seconds