Welcome, Guest

TOPIC: SMI not detecting and addressing daisy chain of 13

SMI not detecting and addressing daisy chain of 13 1 month 2 weeks ago #2400

Power supply is not switch mode.
The administrator has disabled public write access.

SMI not detecting and addressing daisy chain of 13 1 month 2 weeks ago #2401

  • mmeyer
  • mmeyer's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 28
  • Thank you received: 7
  • Karma: 2
Hello...

Have you been successful previously with the same wiring setup that you have now? In the 13-motor daisy chain, are all motors displaying a single green LED? Are you able to connect to the motors individually? What are you other current setting in the Options for Terminal?
The administrator has disabled public write access.

SMI not detecting and addressing daisy chain of 13 1 month 2 weeks ago #2402

Right now, to eliminate possibilities, I have the chain shortened to having only ONE motor. Talking in on the motor RX pin and returning the signal to the computer from the motor TX pin. So this is the only motor and it has green LED. I tried a different motor (also green LED); same result. If I jumper the TX & RX pins on the motor, the loop is complete - so that eliminates wiring & connection problems, I think.

In Options > Terminal:
Check mark in "Automatically Calc..."
Echo Timeout: grayed out
Response Timeout: 500
Network Delay: 1000
Byte Add Delay: 260
The administrator has disabled public write access.

SMI not detecting and addressing daisy chain of 13 1 month 2 weeks ago #2403

The wiring setup was being used successfully before.
The administrator has disabled public write access.

SMI not detecting and addressing daisy chain of 13 1 month 2 weeks ago #2404

  • mmeyer
  • mmeyer's Avatar
  • OFFLINE
  • Moderator
  • Posts: 28
  • Thank you received: 7
  • Karma: 2
Try changing 260 to 400. No response is received/seen in the serial sniffer window? Have you tried the Communication Lockup Wizard?
The administrator has disabled public write access.

SMI not detecting and addressing daisy chain of 13 1 month 2 weeks ago #2405

I changed 260 to 400. Still nothing in the serial sniffer window. I have not tried the Communication Lockup Wizard. Don't know what that is or how to use it.
The administrator has disabled public write access.
Time to create page: 0.183 seconds
Powered by Kunena Forum